Ruim 30 jaar ervaring in koel- , airco- en elektrotechniek

Expertises van Nijmeijer Koeltechniek

Bijna 40 jaar ervaring in koel- , airco- en elektrotechniek heeft ons veel waardevolle praktijkkennis opgeleverd, zodat wij ieder project perfect kunnen realiseren. Onze expertises zijn dan ook veelzijdig en divers. Wij vertellen u hier graag wat meer over:

Nijmeijer Koeltechniek heeft een uniek droogsysteem voor de vleesbranche ontwikkeld en dit systeem uitvoerig getest, dit specifieke maatwerk zorgt voor een energievriendelijk en efficiënt droogproces. Voor energiezuiniger drogen kunt u bovendien gebruik maken van de gratis restenergie van uw koel- of vriesinstallaties.

EIA subsidie door energie besparing
EIA subsidie door hergebruik van energie

Met behulp van warmtepompen, een specialisme van Nijmeijer Koeltechniek, kunt u aanzienlijke energiebesparingen behalen. Met ons warmteterugwinsysteem maakt u efficiënt gebruik van de restenergie van uw koel- en vriessystemen. Bovendien kunt u mogelijk gebruik maken en profiteren van de EIA subsidie, wij informeren u graag over de subsidievoorwaarden.

Interieurbouw broodafdeling
Interieurbouw van Nijmeijer Koeltechniek

Nijmeijer Koeltechniek kan u ontzorgen in het volledige bouwtraject, onze ervaring is van groot belang in de ontwerpfase van een koeltechnisch, klimaatechnisch of elektrotechnisch project. Voor de retail- en horecabranche kunnen wij de gehele interieurbouw inclusief de bijbehorende koel- en vriestechniek verzorgen. Door de samenwerking met onze vaste partner in de constructie- en panelenbouw bent u verzekerd van een perfect afgestemde planning. U heeft altijd 1 aanspreekpunt voor het gehele project. Voor maatwerk in de installatie van koel- en vriescellen, bouwkundige aanpassingen en het vervangen van koel- en vriesceldeuren kunt u uiteraard ook bij ons terecht. Ook voor de realisatie van geconditioneerde ruimten, zoals: clean rooms, high-care ruimten, operatiekamers, etc.

Ventilatiesystemen en rookafzuiging

Zowel voor particulieren als bedrijven ontwerpen en installeren wij ventilatiesystemen en rookafzuigingen, conform de regels van het Bouwbesluit en het Gemeentelijke Besluit. Een schone, vochtvrije lucht verhoogt de kwaliteit van het leefklimaat. Wij bewaken de kwaliteit van de filters van de luchtbehandelingssystemen en voeren het benodigde onderhoud uit.

Dagafdekking en nachtafdekking koelmeubelen

Wij installeren dag- en nachtafdekkingen voor vrieseilanden, koelmeubelen en wand-koelmeubelen. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van glasafdekking, rolgordijnen en klapdeuren in een mooi design. Op maat gemaakte afdekkingen van uw koel- en vriesmeubelen, voor de bescherming van uw producten en een energiebesparing tot maar liefst 60%.

Deur sluiting voor koelcellen
Hang- en sluitwerk, deurrubbers en afdichtingen voor koelmeubelen, koelcellen en vriescellen

Een goede controle van het hang- en sluitwerk en de deurrubbers van uw koel- en vriesinstallaties zorgt voor een goede deurafdichting van uw koel- en vriesapparatuur en is van essentieel belang, wij controleren en repareren deze onderdelen indien nodig. Onnodig energieverlies wordt hierdoor aanzienlijk beperkt.

Rekwerk voor koelcellen en vriescellen
Rekwerk voor koelcellen en vriescellen

Wij leveren en plaatsen het rekwerk voor opslagruimten en voorraadruimten, deze zijn leverbaar in kunststof en aluminium. Voor alle branches hebben wij de juiste opslagrekken.

-REA kunststof opslagsystemen zijn solide, duurzaam en modulair uit te breiden.
-Aluminium rekken van Hupfer en Fermod zijn van een goede kwaliteit en geven uw voorraadruimte een mooie uitstraling.

Kalibratiecertificaten van Nijmeijer Koeltechniek
Kalibratiecertificaten van Nijmeijer Koeltechniek

Met onze geijkte apparatuur voorzien wij uw registratieapparatuur van de benodigde kalibratievergelijkingscertificaten, wij controleren de temperatuur en de relatieve vochtigheid. Gelijktijdig met het periodieke onderhoud verzorgen wij voor diverse klanten de kalibratierapporten ten bate van de kwaliteitslabels. Supermarkten en voedingsmiddelen verwerkende bedrijven weten ons hiervoor al jaren te vinden. Wij leveren en installeren uitgebreide registratiesystemen om de temperatuur van uw koel- en vriesinstallaties 24 uur per dag te bewaken, zowel eenvoudig als hightech controlesystemen zijn inzetbaar. Wij staan 24 uur per dag, 7 dagen per week voor u klaar in geval van een storing of bij calamiteiten. Veelal worden storingen direct opgelost, onze monteurs beschikken namelijk over een volledig uitgeruste servicebus met een grote voorraad universele onderdelen.

Veilig met ATEX norm

Met onze besturing-, verlichting- en installatietechniek bent u verzekerd van een veilige installatie, conform de ATEX normering.